zondag 8 november 2015

Sneeuwpot

Heerlijk met sneeuwpoppen bezig en ik ben zo niet van kou en sneeuw. Gelukkig is dat deze niet haha. Knuffelig is het niet vanwege de glazen pot ;-) Met de voet omhoog (kreeg er een betonnen palissade gisteren bovenop, nu de wreef gekneusd), half tv kijkend mijn sneeuwpot afgemaakt. Deze komt op mijn werk te staan. Nu maar hopen dat ze niet snel doorhebben dat de pot open kan ;) Basis patroon is van Mr Cey en stukje eigen bedenksel. Pot komt van de action vandaan. Een leuk werkje wat ook best snel klaar is :)


woensdag 4 november 2015

Sinterklaasje kom maar binnen....

Drukdrukdruk, geen ander excuus, behalve dat het fysiek niet best ging/gaat, heb ik dat ik nu pas weer een nieuw blog plaats. Omdat de feestdagen er aan komen, deel ik graag weer zoveel mogelijk te leuke gratis patroontjes, waar kan in het Nederlands.
Om te beginnen kunnen we niet zonder onze Klaas. Oftewel Sinterklaas en zijn zwarte Pieten. Op mijn blog geen discussie welke kleur Piet mag hebben, dat mag je lekker zelf bepalen door je eigen garens te combineren :)

Laat ik beginnen voor de allerkleinsten onder ons. Een te leuk patroon voor tutdoekjes met Sinterklaas of Zwarte Piet erop. Je kan het patroon hier vinden   



Op dit blog vind je een super schattige Zwarte Piet! Enorme *awwwww* factor hoor :)






Op Echtstudio staan ook een lief duo. Gratis maar moet je wel iets moeite voor doen om ze te krijgen, maar het is meer dan waard dan ook. Wat is Zwarte Piet zonder de zak? Niets toch! Nou via deze link op dezelfde site kan je een patroontje vinden voor het snel maken van een heuse jute zak.




Een leuke variant op dit Pietje staat op deze site van Stip en Haak. Leuk om kado te doen toch met deze feestdagen?

Sint en Piet zijn niets zonder Amerigo natuurlijk. Hoe kunnen ze anders die hele afstanden afleggen zonder trouw paard. Nu geen geschreven patroon maar een filmpje via youtube. Een foto lukte me niet te maken van het eindresultaat. Zelf even klikkerdeklik en dan zie je het :)

Ook een pakjesboot kan niet ontbreken. Helaas geen gratis patroon maar laten we eerlijk zijn, dit is de moeite waard om te kopen! Hier kan je het patroon vinden



Om je kado leuk te verpakken heb je hier een grote zak met daaraan een Piet en Sint bungelend. Te schattig toch :) Voor maar 1.50 euro heb je al het patroon.
Ik hoop jullie een beetje op weg heb kunnen helpen om behalve leuke patronen ook in de Sint Sfeer te komen.


Veel H(m)aak plezier
Eno ♥